Poloturneringar

Stockholm Polo Cup
Den sjunde juni 2014 gick Stockholm Polo Cup, som kommer att spelas även 2015, av stapeln. Arrangörerna själva blev mycket nöjda och ser fram emot nästa år. År 2014 var premiären, men förhoppningsvis slår önskan in om att 2015 inte ska bli sista utan bara den andra av många arrangemang. I år kallades kuppen för Jaeger-LeCoultre Stockholm Polo Cup på grund av sponsorn. Deras lag vann också hela turneringen. I finalen mötte de Stockholm Polo Club lag 1 vilket får ses som perfekt i en premiär. Hemmalaget mot sponsorn!

Polomatcherna var lite annorlunda eftersom banan var mindre än den klassiska. Bland annat innehöll lagen tre personer mot det vanliga fyra. Därför kom farten inte riktigt upp i de hastigheter på femtio till sextio kilometer i timmen som annars är vanliga.

Många inslag i arrangemanget
Polo är som bekant en ytterst exklusiv sport, ibland beskriven som ”miljonärernas sport”. Det märktes också genom sidoinslag såsom champagnemingel och företeelsen champagnegalopp. Åskådarna skulle känna att de bjöds på lyx i högsta klass. Det fanns även arrangemang för de barn som fick följa med. Helhetsupplevelsen för den stora mängden som upplevde polo för första gången i sitt liv blev magnifik. Själva matchen var självklart höjdpunkten, men det hade inte blivit lika bra om inte allt annat hade funnits runt omkring. Musikunderhållning fanns också med som en punkt så det kan inte ha varit många tråkiga stunder.

Eventkunskap
Ett så stort arrangemang ger erfarenheter inte bara kring att hålla i polomatcher utan också i att skapa ett så stort evenemang. Det finns många måsten och även sådant som inte får gå fel. Som tur är visste de som arrangerade precis hur ett lyckat event ska gå till, i alla fall verkade det så från utsidan. De som arbetade med evenemanget måste ha haft en lyckad kick-off och förhoppningsvis en riktigt härlig kick-out med gott om champagne. Just hur eventet avlöpte är av största vikt, inte minst eftersom sporten ses som så exklusiv och lyxig. Då får inte minsta detalj gå fel. Varje besökare ska känna sig väl omhändertagen och gärna få mer än vad som hade förväntats. Vill ditt företag ordna en framgångsrik kick-off, kontakta denna professionella aktör på marknaden.

Det är fantastiskt hur spännande matcherna var, men minst lika viktigt var med säkerhet allt det som skedde runt om. För en återkommande Stockholm Polo Cup är det något att tänka på. Om det går lika bra och kända lag kan lockas att komma så blir det en mångårig tradition att besöka poloturneringen i Stockholm.

Poloturneringar 1